Acapella Renoveringsmedel 
och Acapella Cleaner


I Acapella Renoveringsmedel får du impregnering, rötskydd och om du vill, färgförbättring till ditt kapell.

Acapella Cleaner är ett effektivt medel som är utvecklat  för tyger som kapell, markiser och tält. Börja med att tvätta ditt kapell noggrant och skölj det väl.

 

Acapella Renoveringsmedel är det enda medel i världen som impregnerar, rötskyddar och färgförbättrar din duk i en enda process.
Acapella Renoveringsmedel finns i ett flertal färger samt ofärgat.

Acapella Cleaner är utvecklad för kraftigare tyg såsom båtkapell, tält och markiser. Plast som exempel PVC går också utmärkt att använda Acapella Cleaner till. Viktigt är att komma ihåg att Acapella Cleaner inte innehåller clorin som kan vara skadligt för vissa produkter.
Acapella Cleaner spädes 1*10 liter.
Vid svårare nedsmutsning kan man öka koncentrationen. 

Acapella Cleaner är en kraftfull cleaner
som är prisad för sin effektivitet, samtidigt
som den är snäll mot miljön. Till höger
visas resultatet när vi har använt
Acapella Cleaner på Tentipis tält.
Vi tvättade bort sot från tältduken med
mycket gott resultat. Det finns få saker
som är så svåra att tvätta bort som sot!

 

Markisen är 10 år och har aldrig blivit rengjord tidigare. Den var, som bilderna visar, starkt förorenad. Acapella Cleaner kan man späda upp till 10 gånger, här har vi jobbat med 1*2 delar.
Grannen är mycket nöjd över sin nya fina markis! 

Acapella Cleaner gör verkligen vad den är gjord för att göra!

Acapella Cleaner går ner djupt i tyget och löser upp dom svåraste fläckarna.


Acapella Eazy Dry


Acapella Eazy Dry är ett impregneringsmedel som går ner i tyget och stannar där. Andra impregneringar kan innehålla vax eller silikon, dessa lägger sig som
ett lock uppe på tyget. Detta gör att det nöts bort
fort av saltvatten, sol och vind.

Så här jobbar du med Acapella Renoveringsmedel: Oavsett om det är ett båtkapell, tält eller en markis, så är processen den samma.
Acapella Renoveringsmedel är det enda medel på marknaden som
impregnerar, rötskyddar och färgar ditt kapell i ett enda moment!

Grunden för ett bra resultat är att du tvättar ditt kapell noga. Vi rekommenderar att du använder Acapella Cleaner, då detta inte skadar duken eller den ömtåliga bomullstråden som exempelvis clorin gör. Acapella Cleaner kan du späda upp till 1*10. Bäst är att du blandar med ljummet vatten som du sedan applicerar med en mjuk borste.
Vid svåra fläckar blandar du 1*2 alternativt låter medlet verka något längre. Skölj därefter rikligt.
Skall du därefter påföra en impregnering är det extra viktigt att du har tvättat och sköljt noggrant
.

När duken är torr kan du gå vidare till nästa steg.

Skaka din burk kraftigt. Töm burken i ett kärl för att säkerställa kvalitén, rör om noggrant. Var uppmärksam på att vätskan skall vara "klar" och utan missfärgningar.

Har du köpt två burkar
Acapella Renoveringsmedel med färgpigment skall du blanda dessa tillsammans i ett kärl.

Stryk ut Acapella Renoveringsmedel sektion för sektion. Vi rekommenderar att du jobbar med duken när den ligger på ett fast underlag. Använd en styv pensel. Som bilden visar så syns en mjölkaktig film först innan
Acapella Renoveringsmedel ofärgad torkar.

När du jobbar med
Acapella Renoveringsmedel rekommenderar vi att du täcker rutor och dragkjedjor. Får du färg på dessa, torka omgående bort det.

 
När du har färdigbehandlat hela duken har du fått ett bra skydd mot regn och mögel för flera säsonger framöver.
Acapella Renoveringsmedel var från början framtagen för den svenska och norska armén som ville ha ett högklassigt skydd för sin matriel. Senare modifirades produkten för att även kunna skydda båtkapell och markiser runt omkring i världen.

Se mer i vår folder!

Acapella Cleaner är utvecklat för båtkapell, markiser och tält. Acapella Cleaner tar effektivt bort jordslag, oljefläckar och måsspillning. Tvättar såväl bomulls-, halvsyntet-, som PVC-duk.
Acapella Renoveringsmedel impregnerar, rötskyddar och färgar båtkapell, markiser och tält. Finns i blått, ofärgat, rött, grönt, orange, svart och grått. En behandling varar i 2-3 säsonger.

  1. Rengör duken med Acapella Cleaner som är utvecklat för att tvätta markiser och båtkapell, andra medel kan skada fibrerna i ditt kapell. Blanda en del (1) Acapella Cleaner med 10 delar ljummet vatten.
  2. Genomfukta duken och låt lösningen verka i ca 4 minuter. Vid starka fläckar kan du öka koncentrationen/tiden för medlet att verka.
  3. Skrubba noga med en mjuk borste.
  4. Skölj rent duken och låt den torka.
  5. Skaka burken med Acapella Renoveringsmedel noggrant. Häll upp i ett kärl och rör om. Har du flera burkar med Acapella Renoveringsmedel skall dessa blandas tillsammans för att undvika eventuella nyansskillnader.
  6. Se till att duken ligger plant mot ett plant underlag. Har du valt att arbeta med Acapella ofärgad, kan du även låta duken hänga upprätt. Täck fönsterrutor och dragkedjor.
  7. Använd en bred och styv pensel. Arbeta in medlet noggrant och jämnt i en och samma riktning. Täck fönster och dragkedjor. Undvik upprepning, dvs strykning mer än en gång på samma ställe. Behandla hela duken samtidigt. Undvik solljus.
  8. Duken är damtorr efter ca 4 timmar och brukstorr efter 2-3 dygn
Livslängden på ditt kapell är inte obegränsat. Efter 4-5 år finns det ofta inte mycket kvar av det som en gång var fräscht, färgstarkt och tätt. Med bra skötsel kan du öka livslängden avsevärt.
Vinterförvara ditt kapell på en torr plats med normal rumstemperatur. Tvätta ditt kapell med Acapella Cleaner. Låt kapellet torka väl, vik sedan ihop det utan att vika mitt i fönsterrutor.
Viktigt att veta, kemtvätt och starka lösningsmedel är en katastrof för duken. Rutor, färg och impregnering tar allvarlig skada. När du har tvättat ditt kapell och det har torkat, då är det dags att impregnera det. Efter tvätten har bl a impregneringen tvättats ur och det är dags att återimpregnera duken.
 
Använd Acapella Renoveringsmedel som foldern visar och du har förlängt livstiden för ditt kapell.
 
Värt att veta:
Flammig duk: Späd Acapella med 10% vatten och stryk duken igen i den sektionen som är flammig.
 
Fläckar: Våta fläckar av Acapella tas bort med vatten, torkade med lacknafta. Fläckar på rutor tas bort omedelbart. Var försiktig med lösningsmedel på plastrutor.
 
Rinningar: Kommer det rinningar från fickor när du hänger upp duken, ta genast bort dom med en pensel. När du har tvättat och impregnerat kapellet kan det läcka något vid första regnet. Detta beror på att duken måste bli blöt för att svälla och återgå till sin normala form. Därefter är den åter tät. Du kan med fördel blöta duken innan du använder det på båten.
 
Färgval: Du kan inte ändra en färg på en redan färgad duk.
 
PVC och gummibelagda ytor: Acapella Renoveringsmedel fungerar ej på dessa underlag.
 
Rengöring: Penslar rengöres i vatten.
 
Torktid: Duken är damtorr efter ca 4 timmar och brukstorr efter ca 2-3 dygn. Kan behövas vädras ett dygn utomhus för att bli luktfri.