Tvätta båtkapellet. Impregnera båtkapellet.


Sedan 1975 har vi renoverat, impregnerat och rötskyddat ditt kapell mot naturen

Acapella Clener is effective in dealing with bird droppings, oil stains, salt and dirt. It does not contain chlorine which could damage the delicate cotton thread in your cover or tent canvas. Available in 1 litre packs and is dilutable up to 10 litres.
Acapella Renoveringsmedel AB

  


Enligt Danska tidningen BådNyt 2017 nr 532
är Acapella den mest miljövänliga Cleanern bland
10 testade produkter. 

According to Danish BådNyt 2017 nr 532
is Acapella the most environmentally friendly Cleaner

among 10 tested products.
Nach dänischen Das Magazin BådNyt 
2017 nr 532 

         ist Acapella der umweltfreundlichste Reiniger unter 10 getesteten Produkten.

Testresult for cleaning. Even in the best cleanup test, Acapella wins among those brands that do not seriously harm or kill the organisms in the ocean. Testresult for cleaning. Even in the best cleanup test, Acapella wins among those brands that do not seriously harm or kill the organisms in the ocean.

According to the magazine BådNyt 2017 nr 532
Mildew Remover. Toxic to aquatic organisms,
with long lasting effect.
Textile Cleaner. May cause serious eye damage.
Acapella Cleaner.May cause serious eye damage.
Irritating to skin.
Boracol. Causes skin irritation. Causes severe eye irritation.
Rodalon.Harmful to aquatic organisms,
with long lasting effect.
Plettfjerner. Very toxic to aquatic organisms.                          Biolyte. Local irritation.
Klorrengring. Very toxic to aquatic organisms.                   Diskmedel. No comment about hazards.
Textile Cleaner. May cause serious eye damage

Nyhet Acapella Grå
Under våren 2018 lanserade vi 
Acapella Renoveringsmedel i en ny färg, grå. Vi har under senare tid fått allt större förfrågningar och påtryckningar från kunder, att ta fram Acapella Renoveringsmedel i grått. Marknaden förändras och modet med den. Efter att ha forskat fram rätt recept  är vi nu redo att släppa den på marknaden.

Acapella Renoveringsmedel
Smuts, olje- och vattenavvisande, motverkar mögel och färgförbättrar ditt kapell, markis eller tält i ett penseldrag! Ej för rena konstfiberprodukter!        
Gör såhär...

Acapella Cleaner

  Effektivt medel mot svåra fläckar för båtkapell,              markiser mm. Utan klorin!  Spädes 1*10 liter.

Acapella Kapellimpregnering
Ett effektivt medel som tränger ner i fibrerna. Vi använder inte teflon, silicon eller vax! Se filmen om Eazy Dry här.

Acapella Renovering har genom tiderna hjälpt över 250 000 båtägare att öka livslängden för sina kapell, markis eller tält. Produkten är unik i sitt slag och utvecklad i Sverige för nordiska väderförhållanden. Acapella Renoveringsmedel impregnerar, motverkar fuktskador och  färgar kapell, markiser och tält m.m. 1 liter räcker till ca 3-6 m². En behandling håller i 3-4 säsonger. Acapella Renoveringsmedel har funnits på den nordiska marknaden i 40 år. Medlet är ursprungligen framtaget för svenska och norska armén.
Acapella Cleaner har tagits fram i Sverige för svenska väderförhållanden. Acapella Cleaner är ett effektivt medel när du verkligen vill ha rent från smuts, salt och måsar. Under varje säsong får ditt kapell utstå mycket av vad naturen har att ge, såsom måsspillning, salt och smuts som tränger ner i fibrerna och skadar duken. För bästa resultat, använd Acapella Cleaner innan du använder Acapella Renoveringsmedel. Andra medel kan skada ditt kapell, då de ofta inte är utvecklade för kapelldukar. Spädes 1*10 liter.

 
Acapella Eazy Dry Textil impregnering ger ditt kapell en mycket effektiv smuts, olje- och vattenavvisande impregnering.

Impregneringsmedlet är även effektivt för kläder såsom jackor, membranplagg, barnoveraller, väskor, sportskor och dylikt. Medlet fungerar utmärkt på såväl syntet- som naturfiber. Produkten är färglös och en flaska räcker till ca 4-6 m².

Vi använder inte silicon eller vax i Acapella Renoveringsmedel.
Läs mer till höger.
 

Därför fungerar Acapella Renoveringsmedel jämfört med liknande produkter:
Andra medel kan innehålla silikon eller vax. Dessa medel lägger sig ovanpå tyget och nöts därför bort snabbare av vädret. Vill du färga ditt kapell efter att du har lagt på ett silikon- eller vaxbaserat medel, är risken stor att kapellet blir flammigt då färgen aldrig får fäste i fibrerna.
I Acapella Renoveringsmedel finns en komponent som tar med sig impregneringen, rötskyddet och färgningen ner i tyget och stannar där. Därför blir resultatet bättre med Acapella Renoveringsmedel.

Att använda ett medel innehållandes klorin är något vi avråder dig att göra. Klorin
är ett frätande medel som kan skada den ömtåliga bomullstråden i ditt kapell. 
Resultatet kan bli att du får sy om hela kapellet.

 

Vi har gjennom årene prøvd ulike produkter for impregnering av kalesje. De fleste produktene har fungert rimelig godt. Likevel vil vi fremheve Acapella som et  godt middel. Vårt kapell var helt vattentät i flera år.  Batmagasinet.no

”Jag kan intyga att Acapella Renoveringsmedel fungerar utmärkt! Jag har tidigare lämnat in kapell till ”proffs”, men impregneringen har aldrig blivit så bra som när jag själv har impregnerat med Acapella. Mitt kapell håller sig tätt hela säsongen. Med Acapella har jag förlängt livstiden på kapellet och på så sätt sparat mycket pengar. Jag kan varmt rekommendera Acapella till andra båtägare”.
 
Ulf Jonsson, Haninge.

Jag provade att färga ett kapell med Acapella en gång. Det blev faktiskt ganska bra, man fick vara noga när man la på det så det blev jämt bara.
Jag upplevde att mitt dåliga kapell höll ihop klart bättre efter behandlingen.
 
Från: www.trabatsakuten.nu

 
Idag finns våra produkter;
Acapella Renoveringsmedel,
Acapella Eazy Dry och
Acapella Cleaner, i butiker från Havøysund i norr till Wien i söder. Från USA i väst till Kina i öst. Produkter gjorda för det Nordiska klimatet som har hjälpt båtägare i 40 år att sköta om sina båtkapell mm.
Acapella infärgning och impregnering funkar bra tycker jag. Använde detta förra året när jag renoverade min röda sprayhood och mitt röda bomkapell. Kan rekommenderas. Båtgrannarna trodde att jag köpt nytt!!

Jag har själv använt ofärgad med bra resultat 
www.maringuiden.se
Hei! brukte Acapella i år på min gamle kalesje som var blitt helt lysblå og lakk som en sil. Tok 2 strøk blå Acapella og den ble meget fin og mørkblå slik jeg ønsket. Kalesjen ble ikke hard og er tett og fin. Naboer trodde jeg hadde kjøpt ny kalesje.
Kan så absolutt anbefales.
Svenska och norska armén samt Tenson är kunder  utanför den traditionella båtbranchen som använt Acapella under många år.
Sjöverkstan ligger ett stenkast från
Björlanda Kile Småbåtshamn på Hisingen. Dag Lenschow har i 40 år använt våra produkter professionellt.
Dag har även varit med och produkt-utvecklat våra olika produkter. I sin verkstad där han tvättar och behandlar kundernas kapell använder han med fördel våra produkter.  Dag säger, -"Det finns inget på marknaden som står sig mot Acapella renoveringsmedel, ett medel som jag varmt kan rekommendera".
Sjöverkstan.se
.

Det som jag känner till och har beprövat själv är Acapella, ett färgmedel just avsett för att färga och återställa sprayhoods,bomkapell,kapell etc. Bör finnas i alla välsorterade båttillbehörsbutiker. Min sprayhood var helt urblekt och färdig för skrot men gav den ett försök med acapella och resultatet blev 15 sommrar yngre och nästintill nyskick. Styvheten i tyget kom också tillbaka samtidigt som den nu är helt impregnerad. Verkligen att rekommendera. www.sailguide.com

Jeg har også god erfaring med Acapella. Har bare prøvd den med nøytral farge jeg også. Etter å ha prøvd flere forskjellige typer, de fleste basert på en eller annen form for White Spirit med noe annet oppi, så var det kun Acapellaen som holdt tett. Kalesjen min virket litt løs og slapp, så den ble mye bedre etter behandling med Acapella.
Från: www.baatplassen.no

Har använt Acapella på ett båtkapell från -77. Kapellet var som fnöske. Efter två infärgningar och två behandlingar med Acapella så är det idag mjukt och vattenavstötande. Hittade allt på Hjertmans.

Det var kul och höra att även du har lyckats med att använda Acapella för att stärka tyget. Jag har läst om detta medel på många ställen och förstått att det kan... vara räddningen för mitt tält.


Från http://www.husvagnochcamping.se

Roligt att använda en så bra produkt!
Jag skyndade mig att impregnera delar av kapellen till min båt och tog nyss en bild av skillnaden där jag använt Acapella och där det är tidigare (förra vintern) gjort av proffs. Som du ser skiljer det en hel del.
 
Hälsningar
//Ulf
 
Ulf Jonsson
 Brandbergen

Acapella Cleaner är utvecklad för kraftigare tyg såsom båtkapell, tält och markiser. Plast som exempel PVC går också utmärkt att använda Acapella Cleaner till. Viktigt är att komma ihåg att Acapella Cleaner inte innehåller clorin som kan vara skadligt för vissa produkter.
 


Spädes 1*10 liter.

Markisen är 10 år och har aldrig blivit rengjord tidigare. Den var, som bilderna visar, starkt förorenad. Acapella Cleaner kan man späda upp till 10 gånger, här har vi jobbat med 1*2 delar.
Grannen är mycket nöjd över sin nya fina markis! 

ASCHERL

Acapella Renoveringsmedel är det enda medel i världen som impregnerar, rötskyddar och färgförbättrar din duk i en enda process.